Nieuwsberichten

PDN stabiel op 8e plek duurzame pensioenfondsen! Gepubliceerd op: 28-11-2023

Ieder jaar onderzoekt en vergelijkt de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), duurzaam en verantwoord beleggen bij de 49 grootste pensioenfondsen van Nederland. PDN staat, net als vorig jaar, op een stevige plaats 8 in de ranglijst.

Een prestatie om trots op te zijn. Zeker nu pensioenfondsen gezamenlijk de grootste stijging ooit hebben doorgemaakt.

VBDO.jpg (8 KB)Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Veel van onze deelnemers, jong en oud, stellen kritische vragen over bijvoorbeeld investeringen in de fossiele industrie. De uitdagingen op het gebied van klimaatverandering worden steeds groter en dringender. Verantwoord omgaan met de grondstoffen en middelen die we hebben is dus noodzakelijk.

Meer informatie over de VBDO, het onderzoek en de volledige ranglijst is hier te vinden.

Wat doen we aan duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen.png (94 KB)

In 2022 voerde PDN het aangescherpte duurzaamheidsbeleid verder in. Dat is belangrijk, want we willen onze deelnemers nu en in de toekomst een goed pensioen bieden in een leefbare wereld. Daarom letten we bij beleggingsbeslissingen niet alleen op wat het oplevert en wat de risico’s zijn, maar ook naar wat de prestaties voor duurzaamheid zijn. Ook kijken we ons beleid voortdurend na.

Wil je weten hoe we dit doen en wat we tot nu toe al hebben bereikt? Klik hier en lees in deze samenvatting over onze gehaalde doelen en acties.

Meer informatie vind je op de PDN website onder de tegel ‘Duurzaam en verantwoord beleggen’ of in het uitgebreide Duurzaamheidsverslag 2022.

Jouw mening telt!
PDN Magazine (verschijnt 2x per jaar) lees ik ......