Toeslagverlening

Toeslagverlening (Indexatie)

Ieder jaar beslist het bestuur van pensioenfonds PDN of het toeslagen op de pensioenen verleent (indexatie). Het is nooit van te voren met zekerheid te zeggen of, en hoeveel, toeslag het bestuur in een jaar geeft op de pensioenen. We spreken dan ook van 'voorwaardelijke toeslagverlening'.

De voorwaardelijke toeslag is een stukje pensioen dat niet wordt betaald uit de pensioenpremies die werkgever en werknemers betalen. Het geld voor de toeslag komt uit het rendement dat wordt behaald door het beleggen van de pensioengelden.

De toeslag is van groot belang voor het behoud van de koopkracht. De toeslagen zijn niet voor iedereen gelijk. Zo is de berekening voor gepensioneerden anders dan voor degenen die nog pensioen opbouwen. Meer hierover vind je in de brochure 'Toeslagverlening' op deze pagina.
Gedetailleerde informatie over het toeslagenbeleid van PDN staat in het reglement in hoofdstuk 2. Heb je vragen over de toeslagverlening waar je geen antwoord op vindt, stuur dan een e-mail naar de Pension Desk van PDN. Ga daarvoor naar 'Contact'.
Jouw mening telt!
PDN belegt verantwoord. Het fonds wil niet beleggen in bedrijven die mensenrechten niet respecteren, die bij hun productie kinderarbeid inzetten of die bepaalde typen van wapens produceren.
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord