Nieuwsberichten
Jos Op Heij benoemd als bestuurslid PDN Gepubliceerd op: 11-10-2019 Jos Op Heij is op 30 september 2019 benoemd als bestuurslid van PDN namens DSM Nederland.

Jos heeft zijn studie Bedrijfskunde aan TU Eindhoven afgerond met een scriptie bij DSM. Na afronding van zijn studie trad hij in 1985 in dienst bij DSM bij het onderdeel Computer Center Nederland om ERP systemen te selecteren en te implementeren binnen en buiten DSM. Na 3 jaar maakte Jos de overstap van IT naar Finance & Control. Tijdens zijn eerste functie als staf controller van de Divisie Chemicals & Fertilizers behaalde hij zijn Executive master Finance & Control. In de jaren daarna vervulde Jos alle mogelijke control posities, zoals site controller, BU controller, Group Business Controller en BG controller. Tevens was hij betrokken bij verschillende corporate projecten, zoals Harmonized OTC.

Jos was Vice President Treasury van 2005 tot 2012 en in die periode tevens bestuurslid van PDN en lid van de Beleggingsadviescommissie. In de periode 2012 tot 2019 was hij Senior Vice President Group Controller en onder meer lid van het DSM Corporate Pension Committee. Sinds 1 april 2019 is Jos Senior Vice President COA, Compliance officer en Alert officer van DSM.

Op de vraag waarom Jos lid van het PDN-bestuur is geworden, antwoordt hij:

“Sinds 2005 ben ik al op de een of andere manier betrokken bij pensioenen binnen DSM. In mijn huidige functie kon ik opnieuw toetreden tot het PDN- bestuur. Ik wil graag op basis van mijn ervaring en deskundigheid een constructieve bijdrage leveren aan het PDN-bestuur, waarbij ik Risicobeheer en Compliance als aandachtspunten heb. Er zijn momenteel veel pensioenuitdagingen, inclusief de invoering van het nieuwe pensioenstelsel, die wij op een juiste manier moeten adresseren en evenwichtig moeten oplossen voor alle belanghebbenden. Ik heb er alle vertrouwen in dat het PDN-bestuur en alle betrokken geledingen, ondersteund door DPS, dat samen succesvol zullen doen.”

Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord