Nieuwsberichten
Oproep PDN Academy Gepubliceerd op: 15-11-2018 Wil jij meehelpen met het besturen van het pensioenfonds? Meld je dan nu aan voor de PDN Academy.

Wil jij als (oud-)deelnemer van het Pensioenfonds meepraten over jouw toekomstige pensioen en dat van jouw (oud-)collega’s? Vind je het zeker stellen van een goed pensioen in de toekomst belangrijk en heb je interesse in en affiniteit met pensioenen? Meld je dan nu aan voor de PDN Academy.

De werkgever en de Centrale Ondernemingsraad zijn op zoek naar nieuwe leden voor het verantwoordingsorgaan (VO) of het bestuur van het fonds. In juni 2020 treden er in het VO twee vertegenwoordigers van deelnemers en vier vertegenwoordigers van pensioengerechtigden af. Omdat er dan zes leden gelijktijdig aftreden worden de verkiezingen voor nieuwe leden van het VO vervroegd naar begin 2019.

Als jij je verkiesbaar wilt stellen voor een functie in het VO of het bestuur, moet je het een en ander weten van pensioenen. De pensioenproblematiek is complex en de economische en financiële belangen zijn groot. Daarom stelt De Nederlandsche Bank steeds hogere eisen aan de geschiktheid van bestuursleden. Voor een pensioenfonds gaat het dan bijvoorbeeld om deskundigheid op gebieden als risico- en vermogensbeheer, actuarieel en financiën, pensioenregelgeving en communicatie.

Via de PDN Academy bereiden we je voor op een functie in het VO of het bestuur van PDN. Je kunt diverse cursussen en themabijeenkomsten bijwonen. Dit neemt ongeveer 4 à 5 dagen per jaar in beslag. Leden van de PDN Academy maken kans om in de toekomst aangewezen of op de kieslijst geplaatst te worden als bestuurslid of lid van het verantwoordingsorgaan.

Hebben we je interesse gewekt? Meld je dan aan voor de PDN Academy via e-mail info.pdn@dsm.com. Geef hierbij aan of je geïnteresseerd bent in een toekomstig lidmaatschap van het bestuur of het verantwoordingsorgaan.

Jouw mening telt!
PDN belegt verantwoord. Het fonds wil niet beleggen in bedrijven die mensenrechten niet respecteren, die bij hun productie kinderarbeid inzetten of die bepaalde typen van wapens produceren.
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord