Nieuwsberichten
PDN hoofdinvesteerder bij de Wereldbank Gepubliceerd op: 07-12-2018 PDN is hoofdinvesteerder in duurzame ontwikkelingsprojecten van de Wereldbank.

PDN heeft als eerste belegger een investering gedaan op het gebied van duurzame ontwikkeling door middel van een inflatie geïndexeerde lening aan de Wereldbank. De Wereldbank gebruikt het geld voor duurzame ontwikkelingsprojecten in lage-  en midden-inkomenslanden. Deze investering draagt ook bij aan de langetermijndoelen van PDN op het gebied van duurzaamheid.

De Wereldbank heeft een hele goede kredietwaardigheid. Het is een inflatie geïndexeerde lening en een duurzame lening. Dit tezamen met een marktconform rendement is een unieke combinatie. Dit soort leningen worden heel weinig uitgegeven.

PDN voert al jaren een actief duurzaamheidsbeleid waarbij ESG-integratie en impact-investeringen twee van de vijf pijlers zijn. ESG staat voor Environmental, Social & Governance en betekent dat factoren als bijvoorbeeld energieverbruik, klimaat, beschikbaarheid van grondstoffen, gezondheid, veiligheid en goed ondernemingsbestuur worden meegewogen bij investeringen. 

De Wereldbank zal de gelden gebruiken om in ontwikkelingslanden te investeren in veilig en schoon drinkwater en het duurzaam gebruik van de rijkdommen van de oceanen. Hiermee wil de Wereldbank bijdragen aan Sustainable Development Goals (SDG’s) 14 (leven in het water) en 6 (schoon water en sanitair). Deze SDG’s zijn in 2015 opgesteld door de lidstaten van de Verenigde Naties. Dit is een soort verbeteragenda voor de wereld om de meest urgente uitdagingen waarmee we te maken hebben, te adresseren.

Lees hier het persbericht van de Wereldbank (Engelstalig).

Lees ook het artikel over ‘Duurzaamheid bij PDN’ in PDN Magazine nummer 2.

Jouw mening telt!
PDN belegt verantwoord. Het fonds wil niet beleggen in bedrijven die mensenrechten niet respecteren, die bij hun productie kinderarbeid inzetten of die bepaalde typen van wapens produceren.
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord