Nieuwsberichten
Edith Schippers benoemd als voorzitter van bestuur PDN Gepubliceerd op: 23-05-2019 Tijdens de jaarvergadering van afgelopen woensdag, 22 mei, is Edith Schippers benoemd als voorzitter van het bestuur van PDN namens DSM Nederland. Ze volgt Hans van Suijdam op die de functie sinds 28 maart 2018 tijdelijk invulde.


Per 1 februari 2019 trad Edith Schippers in dienst bij DSM. Zij volgt Atzo Nicolaï
op als President DSM Nederland. Atzo heeft besloten om medio 2019 DSM te verlaten om zijn carrière buiten DSM voort te zetten. Hij trad ook af als bestuurslid van PDN.

Edith Schippers rondde de studie politicologie af aan de Universiteit Leiden. Ze begon haar loopbaan als politiek adviseur voor de Tweede Kamerfractie van de VVD en specialiseerde zich in de gezondheidszorg waarna ze werkte voor de werkgeversorganisatie VNO-NCW met gezondheidszorg en arbeidsmarkt in haar portefeuille. Edith werd in 2003 gekozen tot lid van de Tweede Kamer en in 2010 benoemd tot Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In 2017 kondigde ze aan niet meer terug te keren in een nieuw kabinet.

We wensen Edith veel succes in haar nieuwe rol en bedanken Hans en Atzo voor hun waardevolle bijdrage aan het bestuur van PDN.

Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord