Nieuwsberichten
Kans op pensioenverlaging afgenomen Gepubliceerd op: 20-11-2019 Minister Koolmees stelt in een brief aan de Tweede Kamer tijdelijke maatregelen voor om pensioenverlagingen zo veel mogelijk te voorkomen.

Pensioenfondsen die er op dit moment slecht voor staan, kunnen een jaar uitstel aanvragen om hun financiële positie te verbeteren. Ze moeten dan wel laten zien hoe ze hun financiële situatie willen verbeteren. Hierbij moet ook goed gekeken worden naar de belangen van alle deelnemers en pensioengerechtigden. Met deze tijdelijke maatregel creëert de minister voor het komende jaar ‘rust en ruimte’ voor veel pensioenfondsen om zich voor te bereiden op het pensioenakkoord.

Daarnaast is de financiële positie van PDN de afgelopen weken gelukkig ook iets verbeterd, mede door een licht stijgende rente en de hoge rendementen uit beleggingen. De kans dat PDN de pensioenen moet verlagen in 2020 is hierdoor een stuk kleiner geworden.

Het bestuur van PDN zal in de bestuursvergadering van volgende week bespreken wat de tijdelijke maatregelen die Minister Koolmees voorstelt, voor PDN betekenen. We houden je op de hoogte.

Voor de brief van minister Koolmees klik hier.

Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord