Nieuwsberichten
Dekkingsgraad PDN februari 2020 Gepubliceerd op: 16-03-2020 De dekkingsgraad en de beleidsdekkingsgraad worden maandelijks rond de 10e werkdag gepubliceerd.
  • De dekkingsgraad bedroeg aan het eind van februari 96,3%.
  • De beleidsdekkingsgraad, die gebruikt wordt bij de beslissing over toeslagverlening, bedroeg aan het eind van februari 101,0%. (De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de laatste twaalf maandelijkse dekkingsgraden.)
Voor meer informatie over de ontwikkeling van de dekkingsgraden, klik hier.

Verloop dekkingsgraad
De dekkingsgraad is door de gedaalde aandelenmarkten in combinatie met de verdere gedaalde rente gezakt tot 96,3% per 29/02. De daling dit jaar bedraagt daarmee -7%, waarbij -5% komt door de daling van de rente en -2% door de daling van de rendementen uit beleggingen.

Financiële markten
Ontwikkelingen rond het Coronavirus en daarmee verwachte groeivertragingen en winstwaarschuwingen van bedrijven beïnvloeden de financiële markten zwaar negatief. Een verminderde vraag doordat veel consumenten in quarantaine zijn geplaatst en een lager aanbod door uitval van productie en logistieke problemen zorgen voor lagere koersen. Centrale banken hebben aangegeven nadere acties te overwegen.


Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord