Nieuwsberichten

Benoeming bestuurslid vanuit de aangesloten ondernemingen Gepubliceerd op: 29-06-2023

In de verdere ontwikkeling van PDN tot een pensioenfonds dat de collectieve pensioenregeling uitvoert voor 16 ondernemingen, is besloten om de vrijgekomen werkgeverszetel in het bestuur in te vullen met een kandidaat vanuit de andere aangesloten ondernemingen. Hiermee zijn de belangen van alle aangesloten ondernemingen voortaan ook formeel vertegenwoordigd in het PDN bestuur.

De voorgestelde kandidaat wordt na toetsing door de Raad van Toezicht en goedkeuring door De Nederlandsche Bank benoemd als bestuurslid. We zullen het nieuwe bestuurslid na deze goedkeuring zo snel mogelijk aan je voorstellen.

Wijzigingen fondsbestuur
In eerdere berichten hebben we je meegenomen in de ontwikkelingen over de samenstelling van het bestuur. Een efficiënt, onafhankelijk bestuur met meer aandacht voor de aangesloten ondernemingen naast dsm-firmenich.

Met het vervallen van de bestuurstermijn van de huidige voorzitter, tevens bestuurslid vanuit werkgever én de keuze voor een onafhankelijk voorzitter, kwam ook de werkgeverszetel vrij om opnieuw in te vullen. Om uitdrukking te geven aan de veranderde samenstelling van het fonds, heeft het bestuur in mei de aangesloten ondernemingen, zijnde niet dsm-firmenich, gevraagd iemand voor te dragen.

21 juni heb je het nieuwsbericht kunnen lezen over de benoeming van Arend de Jong als (extern) onafhankelijk voorzitter. Samen met de operationeel bestuurders vormt hij nu het dagelijks bestuur van PDN.

De nieuwe werkwijze met operationeel bestuurders is begin vorig jaar gestart. In de nieuwe werkwijze verrichten twee bestuursleden van PDN taken die zijn gericht op de procesbeheersing binnen het fonds en de uitvoering van de door het bestuur genomen (beleids)besluiten. Voor het hele artikel klik hier. Eiko de Vries en Piet Molenaar zijn hiervoor in 2022 benoemd. Met beide bestuurders heb je al kennisgemaakt via PDN Magazine en nieuws op de PDN website.

Jouw mening telt!
PDN Magazine (verschijnt 2x per jaar) lees ik ......