Nieuwsberichten

PDN investeert in groene projecten van de Nederlandse overheid en de EBRD Gepubliceerd op: 25-06-2019 Met investeringen in groene projecten van de Nederlandse overheid en de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling, zet PDN stappen op het gebied van duurzaamheid.

Groene lening Nederlandse Overheid
PDN heeft 36 miljoen belegd in een zogenoemde groene lening ‘Green Bond’ van de Nederlandse overheid. Hiermee is PDN een van de relatief grootste investeerders in deze eerste groene lening van de Nederlandse overheid. Nederland is hiermee ook het eerste land met de allerhoogste kredietkwaliteit (AAA) dat een groene lening uitgeeft. De opbrengsten van deze lening worden gebruikt om maatregelen en projecten te financieren die CO2 uitstoot verminderen en bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van de overheid.

Groene Lening European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)
Daarnaast is PDN met een groene lening aan de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) hoofdinvesteerder geworden in ecologisch en sociaal duurzame projecten. Deze lening van 11 miljoen zal worden aangewend voor investeringen in vijf type projecten: energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, waterbeheer, afvalbeheer en luchtvervuilingspreventie & duurzaam transport. De focus ligt in Europa en Centraal-Azië.

Duurzaam beleggingsbeleid
Met deze investeringen zet PDN opnieuw een grote stap op weg naar het bereiken van de lange termijndoelen op het gebied van duurzaamheid. “Groene obligaties spelen een belangrijke rol bij het stimuleren van positieve klimaat-en milieuresultaten. We zijn verheugd om samen te kunnen werken met de EBRD om de groei en innovatie in de groene obligatiemarkt te stimuleren. Naast dat deze leningen bijdragen aan duurzame ontwikkeling, zijn het ook leningen met een goed rendement en een hele goede kredietwaardigheid. Dat soort leningen zijn uniek", aldus Serkan Kara, Portfolio Manager, DPS.

European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)
De Europese Bank voor wederopbouw en ontwikkeling is opgericht om te helpen bij de opbouw van een nieuw tijdperk na de koude oorlog in Midden-en Oost-Europa. Het heeft sindsdien een historische rol gespeeld en unieke deskundigheid verworven in het bevorderen van verandering in deze en andere gebieden, met investeringen van in totaal meer dan €130 biljoen in meer dan 5.200 projecten.

Jouw mening telt!
PDN Magazine (verschijnt 2x per jaar) lees ik ......